ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;

Με μεγάλη λύπη ανακάλυψαν τα cis straight άτομα του κινήματος ότι μετά την συμπερίληψη των γυναικών και των θηλυκών αντωνυμιών στα κείμενα και στις αφίσες τους, τώρα πρέπει να κάνουν χώρο για τα… υπόλοιπα. Τα αυτά, τα “όλα”, αυτά τα νον μπάινερυ ή πώς στο καλό λέγονται. Δεν φτάνει που πρέπει να διπλογράφουν κάθε επίθετο (ή, αν έχουν τύχη, να βάζουν μία μικρή παρενθεσούλα στην μέση της λέξης που φαίνεται και κουλ), τώρα πρέπει να χωρέσουν και ουδέτερες καταλήξεις στο κείμενο που μετά βίας χωράει στο Α4.

Cis straight συντρόφια, μην ανησυχείτε! Δεν θέλουμε να μας χωρέσετε, μια χαρά τα καταφέρνουμε και μόνα μας!

Η αορατότητα των κουηρ ατόμων στον α/α χώρο δεν είναι ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε απολογίζεται λογικά στο ότι ο φιλελευθερισμός έχει τραβήξει περισσότερο την κουηρ κοινότητα από ότι ο αναρχισμός. Ο ίδιος ο αναρχικός και ελευθεριακός χώρος δεν έχει αφήσει τα κουηρ υποκείμενα να υπάρξουν μέσα σε αυτόν – εδώ θα σταματήσουμε οποιοδήποτε άτομο πάει να αραδιάσει μία ρητορική τύπου “αυτά παίρνουν χρόνο” ή “να έρθουν μόνα τους να διεκδικήσουν τον χώρο τους”. Σαφώς και όταν ένα κουηρ άτομο θελήσει να πάρει την θέση του στον αναρχικό χώρο θα πατήσει κάτω κάθε είδους μάτσο ταξική-πάλη-μόνο και θα εδραιώσει την παρουσία του. Όμως, το να περάσει αυτό το κουηρ άτομο (και κάθε κουηρ άτομο) την διαδικασία να φάει τα σκατά του κάθε κουηροφοβικού αναρχοπατέρα και της κάθε συντρόφισσας που υιοθετεί ματσό συμπεριφορές είναι από μόνο του κουραστικό. Ως πολιτικό υποκείμενο και κουηρ, μαθαίνεις πως κάθε ανοιχτή συνέλευση, κάθε κείμενο και κάθε πολιτική εκδήλωση είναι ένα ναρκοπέδιο ερωτήσεων και πρέπει να βρίσκεσαι σε μία συνεχή κατάσταση επιβίωσης όπου το μόνο σύμμαχο είναι το εαυτό σου. Αδιάκριτες ερωτήσεις, ο δικηγόρος του διαβόλου και άλλες μπουρδολογίες έρχονται να κάτσουν πάνω στον ώμο σου – και πόσο να αντέξει άλλο; Έτσι το κουηρ υποκείμενο κλείνεται στο εαυτό του και δημιουργεί δικές του κοινότητες, κλειστές συνελέυσεις και διαδικασίες, μόνο και μόνο για να κριθεί ξανά!

Το συμπέρασμα από όλο αυτό το κράξιμο ποιο είναι; Θέλουμε διαθεματικότητα και συμπεριληπτικότητα. Θέλουμε την χρήση ουδέτερου χωρίς να το έχει προτείνει το μόνο κουηρ άτομο της συνέλευσής σου, θέλουμε τον στοιχειώδη σεβασμό των αντωνυμιών και των εκφράσεών μας, θέλουμε το κουηρ να είναι πολιτικό θέμα συζήτησης.

Το κουηρ δεν έχει να κάνει μόνο με τα κουήρια αλλά και με την απελευθέρωση των σις στρειτ σωμάτων και συνειδήσεων. Θέλουμε τα σις στρειτ συντρόφια μας να ξεφύγουν από την συντηρητική κουλτούρα της ετεροκανονικότητας, να σταματήσουν να κρίνουν τα εαυτά τους βάσει της νόρμας και να σταματήσουν να διαχωρίζονται από εμάς. Ένα είναι το σίγουρο – όταν στα κείμενά μας γράφουμε “όλα”, δεν αναφερόμαστε στα “άλλα”, αλλά σε όλα μας. Στα κουηρια, στα σις στρειτ, στα μη-ανθρώπινα. Η κουηρ απελευθέρωση ήταν και θα είναι για πάντα ένα πολιτικό εγχείρημα που συνδέεται άρρηκτα με την αναρχία, τον φεμινισμό και την ταξική πάλη. Η ύπαρξη των κουηρ ατόμων είναι εγγενώς πολιτική πράξη και η ύπαρξη αναρχικών κουηρ ατόμων είναι η καρδιά της κουηρ απελευθέρωσης.

Ώρα να βάλουμε φωτιά στα κελιά του διπόλου και της σισετεροκανονικότητας.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *