Ανάρτηση πανό στην νομική

πανό που αναγράφει "τα πανεπιστήμια που ονειρεύεστε θα γίνουν οι χειρότεροί σας εφιάλτες - αναρχοκουηρ στέκι καλιαρντά"

Στις 8/9 αναρτήσαμε τρία πανό στη Νομική Σχολή Αθηνών, εν όψη της απειλής εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας και εκκένωσης χώρων αγώνα.

Στο αποστειρωμένο πανεπιστήμιο ο μόνος λόγος ύπαρξής μας είναι να σπουδάζουμε, δηλαδή να παράγουμε και να προετοιμαζόμαστε για την ένταξη μας στην «αγορά εργασίας». Στο επιχειρηματικοποιημένο πανεπιστήμιο δε χωρά και απομακρύνεται βίαια οποιοδήποτε αντισυστημικό –αντισυμβατικό- «αντιαισθητικό» στοιχείο.

Στα μάτια μας όλα όσα συμβαίνουν έιναι επίθεση- που έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν και ζούμε τώρα σε μια στιγμή κλιμάκωσής της, είναι αποστείρωση- χωρική και ιδεολογική, είναι έλεγχος κι επιτήρηση- που όπως και σε κάθε τομέα της ζωής, έτσι και στα πανεπιστήμια, οξύνονται και βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να εισβάλλουν (σεκιουριτυ, κάμερες, οππι, κλπ), είναι το όραμα της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών που στέκεται τόσο μακριά –μάλλον ενάντια- στις δικές μας ανάγκες, επιθυμίες και σκέψεις.

Στις 2/9, με το άνοιγμα των πανεπιστημίων, βρήκαμε το λουκέτο του ενός από τους δύο χώρους της κατάληψης τροχιασμένο λόγω εργασιών στην σχολή. Οι δύο πολιτικοί χώροι στο ισόγειο της νομικής, που παλιότερα ως «γραφείο άνομων υποθέσεων» και «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι νομικής (μετέπειτα στέκι των διαρρηκτ(ρι)ών)» είχαν στεγάσει πολλές φοιτητικές και μη ομάδες, τον Μάρτιο του 2022 ενώθηκαν για να στεγάσουν την αναρχοκουήρ συλλογικότητα Καλιαρντά και πλέον αποτελούν ενιαίο χώρο, το στέκι Καλιαρντών. Ο χώρος από τότε έχει στεγάσει αναρχοκουήρ, αντισπισιστικά και αναρχοφεμινιστικά χαρακτηριστικά μέσω συνελεύσεων, συζητήσεων και εκδηλώσεων, και έχει υπάρξει τόπος ασφαλούς ύπαρξης για κουήρ υποκείμενα και σημείο συνάντησης, αγώνα, (αυτό/αλληλο)μόρφωσης και διασκέδασης.

Για εμάς δεν είναι άλλη μια αποθήκη πανεπιστημίου, είναι ένας ζωντανός πολιτικός χώρος και δεν θα τον αφήσουμε να πέσει στα χέρια του κράτους και οποιουδήποτε συστημικού, καπιταλιστικού μηχανισμού που ζητά να καταστείλει τις πολύμορφες αντιστάσεις μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

πανό που αναγράφει "τα πανεπιστήμια που ονειρεύεστε θα γίνουν οι χειρότεροί σας εφιάλτες - αναρχοκουηρ στέκι καλιαρντά"

πανό που αναγράφει "στις σχολές δεν θέλουμε αστυνομία, θέλουμε καταλήψεις, πουστιά και ανωμαλία - στέκι καλιαρντά"

πανό που αναγράφει "οι εστίες ανομίας θα μείνουν ζωντανές - στέκια και καταλήψεις σε όλες τις σχολές - στέκι καλιαρντά"

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *